Националният тим на Черна гора се оказа „ябълката на раздора“ между Интер и нападателя Стеван Йоветич. Острието получи повиквателна, макар да не участва в някои от последните срещи на клубния си тим заради контузия.

По-голямата част от проблема обаче произтича от това, че самият той иска да играе за родината си въпреки болките в левия прасец, от които се оплака след двубоя срещу Сампдория през уикенда.

Черногорецът се подложи на прегледи, които обаче не установиха с категоричност същината на проблема, като според най-песимистичната теза може би болката е следствие от по-сериозна травма на гърба.

Йоветич обаче е игнорирал всички диагнози и третира контузията като мускулна травма. В момента бившият играч на Манчетър Сити е на обезболяващи инжекции, като целта му е да бъде в кондиция за срещите с Австрия и Русия от квалификациите за Евро 2016.

В Интер обаче се притесняват от това, че настоящото лечение не гарантира никакъв успех в дългосрочен план, а действията на Йоветич са били прибързани. „Нерадзурите“ имат опасения, че ако той играе в двата мача за националния си тим, то може да се стигне до много сериозни усложнения.

Позицията на клуба съвсем не била приета добре от играча, който е непреклонен в желанието си да играе в евроквалификациите.