Бившият нападател на Интер Диего Милито разкри причината, поради която си тръгна от "Сан Сиро" през лятото. Той се завърна в родната Аржентина и там носи екипа на Расинг, с който също има запомнящи се моменти. 

35-годишният ветеран обяви, че е решил да не остава при "нерадзурите", защото иска по-често да играе като титуляр. В последния си сезон на "Меаца" той беше предимно резерва, след като се завърна след дълго лечение на контузия в коляното. 

"Безспорно голяма роля в решението ми да напусна любимия Интер имаше фактът, че не можех да играя редовно. Можех да го направя и по-рано, но до последно исках да направя нещо за този отбор, да не си тръгвам току-така."

"Може би много хора, изпаднали в моето положение, биха се примирили и биха останали доволни с ролята, която им се отрежда. Аз лично се чувствах добре в Милано, семейството ми също."

"Сигурно някой би се почудил защо не бях останал и да съм резерва. Но аз искам да покажа още на какво съм способен. Жена ми и децата ме подкрепиха, така че продължавам напред", сподели Милито в родината си.