Дженоа може и да остана без лиценз за евротурнирите през следващия сезон, но това не попречи на тима да покаже всичко от себе си в мача с Интер и на практика да откаже "нерадзурите" от техните мераци за участие в Лига Европа. 

Мачът в Генуа завърши с победа 3:2 за домакините и това остави миланския гранд безнадеждно на осмата позиция. Вече само въртележка в последния кръг може да помогне на момчетата на Роберто Манчини да се преборят за евроквота. А и всичко зависи от това, дали Сампдория ще сгреши на два пъти в двата си мача до края на сезона. 

Иначе всичко в този мач се реши в края, въпреки че четири от петте гола паднаха още преди почивката. Интер откри резултата още в 19-та минута, когато Мауро Икарди отбеляза доста спорен гол. 

Тогава той получи топката в наказателното поле, но останаха съмнения, че е играл с ръка при овладяването ѝ. Реферът не видя такова нещо, а с лек удар покрай вратаря нападателят отбеляза за 1:0. 

Но щастието на "нерадзурите" не трая дълго. Още в 24-та минута Леонардо Паволети изравни, след като с великолепно овладяване на топката с един удар преодоля вратаря на противника за 1:1. 

Събитията връхлитаха едно след друго и гостите от Милано поведоха отново в 30-та минута. Тогава Родриго Паласио получи страхотен пас и с мощен шут преодоля за втори път стража на "грифоните" за 2:1. 

В 38-та минута Интер се виждаше, че води с два гола аванс, когато Мауро Икарди вкара, но попадението му беше отменено заради засада. Само две минути по-късно пък Дженоа изравни след фрапантна грешка в защитата на гостите и попадение на Максим Лестиен. 

След почивката двата тима се скъсаха да пропускат, като Николас Бурдисо и Андреа Бертолачи не бяха точни за Дженоа, а Ернанес и Марсело Брозович на два пъти треснаха гредите за Интер. 

Развръзката дойде в 89-та минута. Тогава Еденилсон изпълни перфектно пряк свободен удар и качи топката на главата на Юрай Кучка, който разстреля вратаря на Интер от близко разстояние и донесе победата на тима си с 3:2. 

Така Дженоа събра 59 точки и излезе дори пети, но това няма д апомогне на тима, който е без лиценз за Европа. Интер остава осми с 52 точки и вероятно няма да играе в Лига Европа следващия сезон.