Отборът на Палермо се оказа костелив орех за състава на Интер. Двата тима не успяха да се победят и завършиха 1:1 в мача от 3-ия кръг на Серия А.

Българският футболист Ивайло Чочев бе в групата на домакините от Палермо за този двубой, но не се появи на терена при равенството.

Отборът на домакините изненада именития си съперник с гол от съблекалнята. Играчите на Интер бяха шокирани още в третата минута. Франко Васкес открадна топката от бранител на „нерадзурите“ в наказателното поле, близо до аут линията, и от малък ъгъл откри за 1:0.

Малко преди почивката обаче гостите изравниха. В 42-ата минута, след майсторска атака през центъра, Матео Ковачич се разписа за 1:1.

По този начин, с поделените точки, Интер заема 6-ото място във временното класиране с 5 точки, докато Пелермо е на незавидната 16-а позиция с едва 2 точки.

В друг мач от 3-ия кръг, който се игра в Серия А, Верона победи като гост с минималното 1:0 състава на Торино. Единственото попадение падна през второто полувреме на срещата.

В 66-ата минута Артур Йонита преодоля защитата на домакините, и от ъгъла на наказателното поле стреля точно за 1:0.

След три изиграни мача Верона заема третото място в Серия А със 7 пункта, докато Торино е на последното място само с една точка. 

Първенство на Италия по футбол, мачове от третия кръг на Серия "А":

Киево - Парма 2:3
Дженоа - Лацио 1:0 
Рома - Каляри 2:0
Сасуоло - Сампдория 0:0
Аталанта - Фиорентина 0:1 
Удинезе - Наполи 1:0 
Палермо - Интер 1:1 
Торино - Верона 0:1 

от събота:
Милан - Ювентус 0:1
Чезена - Емполи 2:2