Нападателят на Интер Мауро Икарди заяви, че се разбира много добре с Роберто Манчини, който го направи капитан на отбора през новия сезон.

Аржентинецът получи лентата най-вече заради факта, че през миналия сезон спечели голмайсторския приз в Серия А, което говори достатъчно за постоянството в играта му.

„Решението беше на Манчини и бе одобрено от всички в клуба“, каза Икарди.

„Отборът също се съгласи с този избор. Въпросът беше обсъден по време на лятната подготовка, но нищо не бе официално до първия ни мач от Серия А.“

„Аз съм човек, който не се тревожи от грешките на терена. Истината е, че съм много спокоен и не усещам напрежение от това, че съм капитан, или пък защото нося номер 9. Ако трябва да съм честен, никога не съм говорил с Хавиер Санети за това, че мога да стана капитан. Ако ми трябва съвет, нямам колебания – ще го попитам направо, защото той винаги е на линия.“

„Връзката ми с треньора е много добра. Все пак, като всеки друг наставник, понякога и той има нужда да повиши глас в съблекалнята и да бъде строг. Неговата работа е да дърпа тима напред. По принцип аз съм нападател, който играе в наказателното поле, но след идването си тук, Манчини промени малко стила ми на игра. Сега се опитвам да помагам повече на тима при градежа на атаките“, каза Икарди.