Интер и Милан завършиха при нулево равенство в миланското дерби от 31-ия кръг на Серия А. „Нерадзурите“ бяха по-добрият отбор през почти целия мач, но въпреки това не успяха да стигнат до успеха. Три отменени гола пък разгорещиха допълнително атмосферата в Милано.

По всичко изглежда, че двата тима няма да се класират за евротурнирите, така че двубоят се яви битка за местна чест, а Интер и Милан демонстрираха, че това е достатъчно, за да ги накара да дадат всичко от себе си пред препълнените трибуни на "Сан Сиро".

Роберто Манчини имаше доста проблеми със състава си като не можеше да разчита на Гуардин, Брозович, Кузманович, Додо и Кампаняро, което му позволи изненадващо да пусне като титуляр 18-годишния Асане Гнукури. Колегата му Пипо Индзаги пък пусна от първата минута Сусо, за когото това бе първи мач като титуляр в Серия А.

През първото полувреме Интер бе по-активният отбор като Матео Ковачич и Ернандес имаха добри възможности. За Милан изстрел на Сусо бе отразен от Ханданович.

След 30 минути игра топката попадна във вратата на Милан, но флагът за засада бе вдигнат.

През второто полувреме Интер увеличи натиска над градския си съперник, но така и не успя да стигне до попадение, въпреки възможностите си.

Попадение на „нерадзурите“ не бе зачетено заради засада на Мауро Икарди, а самоотвержена намеса на Филип Мексес спаси вратата след удар на Родриго Паласио. При нея обаче останаха съмнения за игра с ръка на французина.

В 61-ата минута Матео Ковачич стреля добре от удобна позиция, но топката мина встрани от вратата.

Най-спорната ситуация в двубоя се случи в 72-ата минута. След отлична контраатака, Ернанес пусна остра топка в наказателното поле. Там Филип Мексес не успя да се ориентира и комично вкара топката в собствената си врата. Първоначално съдията посочи центъра и призна попадението, но в последствие един от помощниците му сигнализира за нарушение на Паласио срещу Лука Антонели при паса на Ернанес, заради което реферът Банти отмени гола.

До края на двубоя Интер обсади вратата на Диего Лопес, който обаче се представи отлично и спаси всичко възможно, а имаше и късмет в някои ситуации. Опасен изстрел на Икарди мина покрай вратата, а опит за задна ножица на Найджъл Де Йонг срещна гредата.

След равенството Милан остана пред своя градски съперник. „Росонерите“ са девети с 43 точки, докато Интер е на десета позиция с точка по-малко.