Приятната изненада в италианския шампионат до момента Сасуоло продължава да взима скалповете на водещите тимове в Серия А. В поредната жертва на скромния тим се превърна Интер. 

Сасуоло победи "нерадзурите" с 3:1 на своя стадион и така ги задмина в класирането. За кой ли път Симоне Дзадза се разписа, а другите две основни звезди на тима Никола Сансоне и Доменико Берарди унищожиха още миланския гранд. За гостите точен беше единствено Мауро Икарди. 

Мачът започна във вихрено темпо и домакините откриха при първата си сериозна опасност в 17-та минута. Тогава Симоне Мисироли нахлу и намери Дзадза в наказателното поле, а неговият мощен шут не остави шансове на вратаря на Интер. 

Само 12 минути по-късно играчите на Сасуоло пратиха съперника си в нокдаун с втория си гол в мача. Сансоне получи топката от капитана Франческо Манянели, освободи си място в наказателното поле и с бомбен шут препарира за втори път стража на "нерадзурите". 

Малко след това Сансоне можеше да вкара и трети гол, но в последния момент защитата на гостите се справи. И отново авторът на втория гол за домакините можеше да се разпише за 3:0 преди почивката, но пак беше спрян в последния момент. 

Играчите на Интер се събудиха едва в средата на втората част. Джердан Шакири, Додо и Пушкаш не успяха обаче да се разпишат. Това стори дежурният им голмайстор Мауро Икарди в 83-та минута. 

Аржентинецът се разписа след невероятна грешка в защитата на Сасуоло и със страхотен удар от около 15-ина метра направи резултата 1:2. В 90-та минута гостите получиха още една надежда, че могат да се доберат до равенството, когато Никола Сансоне беше изгонен заради втори жълт картон. 

Но само две минути след това Исаак Донкор направи глупава дузпа в полза на домакините и също беше изгонен. А от 11-те метра Доменико Берарди беше безпощаден и направи 3:1, който резултат се запази и до края. 

Така Сасуоло излезе на осмата позиция в класирането с 28 точки, а Интер се свлече до 12-ото място, като е с две точки по-малко от днешния си съперник.