Един от символите на италианския гранд Интер през последното десетилетие Естебан Камбиасо сподели, че е разочарован от начина, по който прекрати взаимоотношенията си с "нерадзурите". Той си тръгна от там през лятото. 

Договорът на аржентинеца изтече и не беше подновен. До последно той се надяваше да получи предложение за удължаване на контракта, но това не се случи, а решението на шефовете е било сведено до него едва ден преди края на миналия сезон. 

"Не казвам, че заслужавах да науча съдбата си три или четири месеца по-рано. Но мисля, че не заслужавах и да ме шокират по този начин в последния ден преди края на сезона, точно преди мача с Киево."

"Можеха да ми кажат поне седмица по-рано, не повече. Все пак дадох 10 години от живота си на Интер и постигнахме много. Мисля, че ако начело беше Масимо Морати, отношението към мен нямаше да е такова", сподели Камбиасо. 

Миналата седмица той беше пред трансфер в новака в Премиършип Лестър, но самият аржентинец отрече тази информация. Халфът обаче не изключва трансфер в Англия или Италия, но е наясно, че кариерата му е към края си. Камбиасо е вече на 34 години. 

"Тази седмица ще е ясно къде ще отида. Но по всяка вероятност ще подпиша с новия си тим за максимум един сезон. На всички е ясно, че не мога да дам на новия си клуб това, което дадох на Интер. Но още имам сили за силно представяне", сподели Камбиасо.