Треньорът на Интер Роберто Манчини защити тактическите си решения при успеха с 1:0 над Дженоа и по-специално изваждането на Мауро Икарди от титулярите.

Специалистът се лиши от услугите както на аржентинеца, така и на Иван Перишич, за да може нападението да се води от Джонатан Биабиани, Родриго Паласио и Стеван Йоветич.

„Беше важно за нас да спечелим след мача срещу Наполи и не ни беше леко. Дженоа е труден съперник, който не ти оставя много шансове. Те се движеха много и затова се натъкнахме на трудности, защото не се възползвахме от ранните си положения“, каза Манчини.

„Да правиш промени в състава е добре за играчите. Икарди е пропуснал едва 2 мача от 15-те, които изиграхме до тук. Такива неща се случват. Всички тази вечер (снощи-б.р.) играха добре. Намираме се на върха в класирането и не виждам защо да се лишаваме от това.“

Единственият гол в срещата бе дело на Адем Ляич, който се разписа с центриране от пряк свободен удар, заблудило вратаря Матиа Перин. „Ляич се доказа в Рома и Фиорентина. Сега той съзрява и може да бъде дори по-добър. Той вкара победния гол, но всички допринесоха за успеха.“

„Аз съм треньор на Интер, а не на Икарди или Ляич. Имаме много отлични нападатели и всеки от тях заслужава да играе. Вярвам, че Ляич и Икарди могат да играят заедно, но на първо мясо е отборът. Трябва да се преценява кой заслужава да играе“, добави Манчини.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS