Треньорът на Интер Роберто Манчини смята, че отборът му играе добре в последно време въпреки неубедителните резултати в Серия А. Според специалиста те се дължат единствено на малшанс и слаби умения пред гола.

Този уикенд „нерадзурите“ гостуват на Верона в мач от 24-ия кръг на калчото и със сигурност единствено трите точки влизат в плановете им.

„Срещу Киево направихме доста добър мач, а срещу Милан също беше така до пропусната дузпа. Отборът се труди усърдно, създаде шансове, но все още имаме този проблем, че страдаме във финалните минути, защото не довършваме съперниците си“, коментира Манчини.

„Верона бележи сериозен прогрес и промени състава си в последните седмици, така че няма как да пазим играчи за мача срещу Фиорентина. Жоао Миранда е наказан, но трябва да намерим начин да се справим с Джампаоло Пацини и Лука Тони. Гари Медел е твърде нисък, за да играе централен защитник.“

Треньорът на Интер също така коментира и ситуацията около Мауро Икарди, след като медиите в страната упорито пишат, че двамата са в конфликт.

Интер продава Икарди след изпортената дузпа в дербито?

„Доволен съм от изявите му. Мауро е толкова млад и може да се подобри още много. Той ще стартира утре. Имаме 6-има нападатели, така че можем да играем само с трима наведнъж – или с четирима, ако изоставаме в резултата. Винаги ме питате защо еди-кой си играе, а другия – не. Всичките нападатели са на линия и могат да играят“, добави Манчини.

„Малко ни е трудно да бележим. Срещу Киево имахме 24 положения за гол и вкарахме само веднъж. Намираме се в период, в който ни преследва лош късмет, а вратарите срещу нас правят страхотни мачове. Щом обаче правиш по 24 шанса на мач, то ти трябва да вкараш само два, иначе всичко друго е наред“, заключи наставникът.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS