Бъдещето на Роберто Манчини начело на Интер изглежда крайно несигурно, като има сериозна вероятност наставникът да напусне поста си. Това ще се случи, ако „нерадзурите“ не успеят да се класират за Шампионската лига.

През януари Интер водеше в класирането на Серия А, ала след това започнаха да редят колебливи мачове и се свлякоха жестоко в таблицата. В момента отборът е 5-и, като изостава с 8 точки от третия Рома.

Още преди началото на сезона босовете на „нерадзурите“ подчертаха, че целта е завръщане в Шампионската лига и със сигурност ще има последствия, ако тя не бъде изпълнена. Манчини има договор с клуба до лятото на 2017 година, но без приходите от най-авторитетния европейски клубен турнир ще му бъде много трудно да подсили състава си.

Няколко клуба вече опитаха да се възползват от ситуацията, като особено активен в това отношение е руският гранд Зенит Санкт Петербург. Вестник „Гадзета дело спорт“ също така твърди, че има интерес от страна и на Арсенал. Именно това са и двете най-вероятни опции, към които Манчини би се насочил.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS