Изгоненият от Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс определено се оформя като фаворита за заместник на Валтер Мадзари в Интер, смятат медиите в Италия. Ако се стигне до уволнението на наставника, то шотландецът е топ кандидатът да измъкне тима от дупката.

Според „Скай Италия“ Мойс дори е бил забелязан в Милано, което още един сигнал в тази насока. Самият треньор не крие желанието си възможно по-скоро да се върне в бранша.

Мадзари определено ще трябва да се бори за оцеляването си, след като постигна едва 1 точка в последните си три мача от Серия А, а след това регистрира и 0:0 срещу Сент Етиен в Лига Европа.

Резултатите доведоха до оставката на бившия президент на Интер Масимо Морати, който напусна клуба след 20 години работа, тъй като италианецът бил несъгласен с решението на новия собственик Ерик Тохир да подкрепи Мадзари.

Индонезийският бизнесмен обаче никога не е крил желанието си да моделира „нерадзурите“ по примера на клубовете във Висшата лига, така че евентуално идване на Мойс едва ли ще го отклони от тази цел.