Интер се спаси от пълен резил при гостуването си на последния в класирането на Серия А Верона. Двубоят от 24-ия кръг на италианското първенство, който се игра на стадион „Марк Антонио Бентегоди“ завърши 3:3, като домакините могат да съжаляват, че изпуснаха аванс от два гола.

Интер започна активно мача и още в 7-та минута се наложи Голини да отразява опасен удар на Родриго Паласио.

„Нерадзурите“ поведоха в резултата в 8-та минута, когато Марсело Брозович центрира от корнер в наказателното поле на Верона, където Джейсън Мурийо засече топката с глава и я изпрати във вратата на Пиерлуиджи Голини.

Верона бързо успя да изравни резултата в 13-та минута, когато Лука Мароне центрира от корнер в наказателното поле на Интер, където Филип Еландер засече топката и я вкара във вратата на Самир Ханданович.

Домакините направиха пълен обрат в 16-та минута, когато Лука Мароне центрира от фаул в наказателното поле на Интер, където най-съобразителен бе Ерос Пизано, който намери пътя към вратата на Ханданович за 2:1.

Интер бе близо до изравнителното попадение в 40-та минута, когато Мауро Икарди с лек, но много прецизен удар насочи топката към вратата на Голини, но той успя да спаси.

Пиерлуиджи Голини се отличи с нова решаваща намеса в 56-та минута, когато спаси далечен удар на Иван Перишич.

Верона поведе с 3:1 в 57-та минута, когато Лука Мароне се отличи с третата си асистенция в мача. Той сложи топката на главата на Артур Йонита, който не пропусна да я вкара във вратата на Ханданович.

Интер намали изоставането си в резултата в 61-та минута, когато Иван Перишич асистрира за попадението на Мауро Икарди.

Интер изравни резултата в 78-та минута, когато Родриго Паласио комбинира с Иван Перишич, който бе клиничен в действията си и остави без никакви шансове Голини.

Интер бе много близо да направи пълен обрат в 84-та минута, но Голини се отличи с невероятно спасяване след удара на Едер.

Верона бе изключително близо до отбелязването на четвърти гол в 86-та минута, когато Жилберто остана сам срещу Ханданович и стреля, но топката се спря в десния стълб на вратата на Интер.

Интер остана на четвърта позиция в класирането с 45 точки, докато Верона продължава да е на последно място с 15 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS