Наполи излезе начело в италианската Серия А с победа 2:1 над Интер в дербито на 14-я кръг. С успеха Наполи натрупа 31 точки и има с една повече от втория Интер. За домакините това бе трета поредна победа в шампионата, която пък сложи край на серията от четири успеха на Интер.

Гонсало Игуаин донесе победата на Наполи с две попадения във 2-ата и 62-ата минуа, а Интер игра с човек по-малко от 44-ата минута. Японецът Юто Нагамото получи два жълти картона в рамките само на 9 минути /35 и 44/ и бе изгонен за последвалия червен картон.

Точен за Интер в 67-ата минута бе Адем Ляич, но гостите така и не успяха да вкарат втори гол, с който да вземат поне точка от двубоя.

Още в самото начало Игуаин се възползва от грешка на гостите и преодоля вратаря за 1:0 в полза на Наполи. Интер бе близо до изравняване в 40-ата минута, когато Иван Перишич стреля опасно, но топката мина на сантиметри от лявата греда на вратата, пазена от Пепе Рейна.

Наполи - Интер

източник: БГНЕС

Вече с 10 човека след почивката гостите допуснаха второ попадение в 62-ата минута. Гонсало Игуаин бе изведен от Раул Албиол и простреля Самир Ханданович за 2:0.

Интер все пак успя да намали пасива си пет минути по-късно, като в 67-ата Адем Ляич получи в наказателното поле, реагира бързо и вкара за 1:2.

Последните минути на срещата бяха изключително интересни и напрегнати. Първо в 90-ата минута Игуаин пропусна голям шанс за Наполи, но Ханданович спаси вратата си след удара на аржентинеца.

В добавеното време пък Интер остана на косъм от изравняване, като Стеван Йоветич удари греда след изстрел с глава, а бразилецът Миранда също стреля опасно, но след спасяване на Рейна топката срещна десния стълб на вратата му и Наполи ликува в края.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS