Ювентус не допусна грешна стъпка в 20-ия кръг на Серия А и грабна трите точки срещу гостуващия Киево с 2:0. Пол Погба се показа като големия лидер на шампионите в срещата, като сам отбеляза изключително важния първи гол и взе дейно участие в изработването на втория.

Така „бианконерите“ вече имат 49 точки в актива си и ще чакат по-спокойно тазвечершното дерби между втория Рома и Фиорентина. Римляните се нуждаят единствено от успех, за да не увеличат изоставането си от 5 пункта.

Шампионите стартираха ударно в срещата и още в 5-ата минута Роберто Перейра принуди Алберто Бидзари да се намесва. Латиносът засече ниско подаване отляво и отклони към далечния долен ъгъл, ала стражът успя да избие в ъглов удар. При неговото изпълнение Алваро Мората взе високата топка, но стреля параболично над целта.

В 15-ата минута Артуро Видал доста театрално опита да си изпроси дузпа, когато чукна топката напред и премина на скорост покрай Алесандро Гамберини. Защитникът се хвърли на шпагат, с който не закачи опонента си, ала чилиецът се строполи артистично на тревата. Съдията не се подведе и му вдигна жълт картон.

Към края на полувремето мачът беше прекъснат за повече от 5 минути заради болезнен въздушен сблъсък между Патрис Евра и Николас Фрей. Двамата скочиха за спорна топка в наказателното поле на Киево, като играчът на гостите пострада по-сериозно и след продължителна медицинска помощ беше заменен принудително от Роландо Маран.

Николас Фрей

източник: Gulliver/Getty Images

След паузата срещата беше решена от индивидуалните проблясъци на Пол Погба. Талантливият французин демонстрира високата си класа в 60-ата минута, когато с красив финт литна Кофие и с левия крак изпрати истинска бомба ниско до близката греда зад Бидзари – 1:0.

Юве продължи все така да доминира, макар на пръв поглед да не бързаше особено да стигне до втори гол. Той падна четвърт час преди края и отново Погба беше замесен. Халфът първо отклони добре вляво за Симоне Падоин, който го изчака и центрира в пеналта. Там Погба укроти и шутира от воле, Бидзари изби встрани, където Стефан Лихтщайнер стигна първи до кълбото и го довкара за 2:0.

Последните минути можеха да станат доста по-интересни, ако бившият играч на Интер Есекиел Скелото бе имал по-точен мерник в 87-ата. Тогава колективно невнимание от защитата на Юве позволи на аржентинеца да получи на ъгъла на вратарското поле, ала Скелото прати кълбото в левия стълб.

Поражението остави „летящите магаренца“ под чертата – на 18-а позиция с 18 пункта.

Данило Д"Амброзио

източник: Gulliver/Getty Images

В друг мач от кръга Интер изигра нов ялов мач, като този път остави Торино да си тръгне с трите точки от „Джузепе Меаца“. Така след гостуването на Емполи в предния кръг „нерадзурите“ вече 180 шампионанти минути не можаха да отбележат гол в противниковата врата, а днес отстъпиха с 0:1. Лукас Подолски започна като титуляр за тима на Роберто Манчини, но тъкмо той пропиля и най-добрата възможност в 13-ата минута, когато Даниеле Падели опази мрежата си. Впоследствие в игра се появи и другото ново попълнение Джердан Шакири, но и той не можа да окаже особено влияние върху играта на своя отбор.

Драмата настъпи в четвъртата минута на продължението, когато опитният Емилиано Морети попари феновете на Интер.

Неприятните новини за Манчини пък не се изчерпаха с резултата, като Данило Д'Амброзио напусна терена с контузия.

Така Интер пропусна добра възможност да се приближи до шестия Фиорентина (30 т.) и остава 9-и с 26 на сметката си. Торино пък вече 12-и с точка по-малко от днешния си опонент.

Серия А, 20-и кръг, резултати от неделя:

Интер – Торино 0:1

Ювентус – Киево 2:0

Парма – Чезена 1:2

Сампдория – Палермо 1:1

Верона – Аталанта 1:0