Новата звезда на Интер Неманя Видич поиска от съотборниците си пълна концентрация и победа в градското дерби с Милан. Двата гранда на италианския футбол се срещат този уикенд, а залогът както винаги е голям. 

Сърбинът е участвал в голям брой дербита и в родината си, и в Русия, и в Англия, докато носеше екипа на Манчестър Юнайтед. Това обаче ще е дебютът му в големия мач на Милано.

"Това е един от онези мачове, в които победата е просто задължителна и начинът, по който я постигаш, не е чак толкова важен. Искам от момчетата да излезем на терена, да се забавляваме, да изиграем хубав мач и да вземем успеха."

"Лично аз нямам търпение да усетя атмосферата на този велик мач. Винаги съм обичал дербитата, те са с по-различен заряд. Много е важно да си сред привържениците и да ги усещаш. Както твоите, така и на противника", сподели Видич. 

Интересното е, че сега наставник ще му бъде Роберто Манчини, срещу когото се изправяше в Англия, докато италианецът водеше Манчестър Сити. За сърбина обаче настоящият му треньор е голям специалист. 

"Да, изправял съм се срещу няколко пъти и той е записал някоя и друга победа срещу мен. Феновете на Сити го помнят само с добро и го имат за един от най-добрите в историята им. Вярвам, че ще разкрие качествата си и тук, идването на нов треньор винаги вдига духа на отбора", сподели още защитникът.