Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман потвърди, че ще прати своя нападател Пабло Даниел Освалдо в Интер за новия сезон, а оттам на „Сейнт Мерис“ ще пристигне полузащитника Сафир Тайдер.

Вчера се появиха информации, че 28-годишният италиански национал се е разбрал с „нерадзурите“ по личните условия на договора си и още днес най-вероятно ще отлети за Милано, за да премине медицински прегледи.

„Ние търсим най-доброто за Освалдо и за клуба“, каза Куман по повод сделката. Роденият в Аржентина футболист се превърна в проблем, след като през януари тази година се нацели с глава свой съотборник на тренировка.

„Тайдер ще ни донесе качество, а ние се нуждаем от такова. Трябва ни конкуренция в състава и този трансфер ще е добър в това отношение“, коментира холандският наставник.

В същото време италианските медии съобщават, че „светците“ преговарят за още един футболист на Интер. Става дума за крилото Есекиел Счелото, който най-вероятно ще премине под наем при англичаните.

Куман също така заяви, че ще задържи една от звездите на тима Морган Шнайдерлин, който с всички сили напира за трансфер в Тотнъм. „Шпорите“ са готови да платят 20 милиона паунда за френския национал, но шефовете се противопоставиха на сделката.