Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети открито призна за интереса на клуба към полузащитника на Манчестър Сити Яя Туре.

Тази вечер „нерадзурите“ излизат за дерби мач на „Джузепе Меаца“ срещу Рома, но предвид очертаващия се пореден слаб сезон е нормално повечето погледи да са вперени в следващата кампания. За нея треньорът Роберто Манчини обеща, че тимът ще се бори за титлата, а играч от класата на Туре със сигурност ще подхрани тези амбиции.

„Ние търсим постоянство, каквото ни липсва през този сезон. Няма да ни е леко тази вечер, тъй като Рома не може да си позволи да изпуска точки в преследването на второто място. Ние, естествено, се надяваме да спечелим“, коментира Санети.

„Надявам се да получим потвърждение, че имаме постоянен напредък и градим отбор за бъдещето. Яя Туре? Той е страхотен шампион, когото Роберто познава добре. Ние се опитваме да привлечем Яя Туре, но в същото време трябва да следим и разни други параметри. Очакваме глоба от ФИФА във връзка с финансовия феърплей, но идеята е да направим отбор, който отново ще ни върне позитивизма. Искаме да зарадваме Манчини“, допълни аржентинецът.

Седем кръга преди края Интер заема 10-о място с 42 точки, което означава пасив от 12 спрямо петото място - последното, даващо право на участие в Европа през идната кампания.