Подготовката на Нефтохимик за новия сезон в Югоизточната Трета лига официално стартира. Днес, на стадиона в Долно Езерово, „шейховете“ проведоха първата си тренировка, преди която, по традиция, бе отслужен водосвет за здраве и късмет.

Изпълнителният директор на Нефтохимик Николай Тодоров очерта целите за предстоящата състезателна година: „Главната цел пред клуба остава Нефтохимик да се сдобие със собствена база и мъжкият отбор да домакинства в град Бургас. Радвам се, че успях да убедя собствениците на клуба да гледат в тази посока, защото най-ощетени от липсата на собствен дом са феновете, а в крайна сметка футболът е за тях. Скоро ще започне проектирането на новия стадион, а в момента тече ремонта на базата в „Изгрев“, който се очаква скоро да приключи. Относно представянето на отбора в Трета лига главната ни цел е да сме най-добрият отбор в групата и да се борим за връщане в професионалния футбол.“

В заниманието днес се включиха 23-ма футболисти,  сред които новите попълнения - нападателят Диян Христов, халфовете Михаил Георгиев и  Мирослав Радев и защитникът Даниел Стаматов. От състава, сформиран през изминалия сезон, на терена излязоха защитниците Станислав Жеков, Цветан Чахов, Стоян Калев и Мариян Димитров; полузащитниците Цветомир Цонков, Цветан Филипов, Даниел Стаматов, Живко Комелов, Живко Илиев и Стивън Славков; нападателят Кристиян Парашкевов и вратарят Атанас Гичев.

Другият вратар Ферди Мюмюнов и халфът Стойко Иванов ще се присъединят към отбора в първия ден от подготвителния лагер във Велинград - 2 юли.

В първата тренировка участие взеха и юношите на клуба Димитър Примов, Павел Русев, Иво Георгиев, Асан Ахмед, Марио Исаков и Димо Кръстев, както и Йолиян Милков, който от миналата година тренира с отбора и записа 11 мача във Втора лига.

В отбора тази година липсват имената на Даниел Стоянов, Кирил Личев, Симеон Русев, Димитър Тодоров, Димитър Дончев, Виктор Янев, Верон Кокуринков и Мартин Шейтанов .

Официално обявените дати за старт на сезон 2018/2019 в Трета лига са 11-12 август.

До тогава „шейховете“ ще проведат осем контролни срещи, като две от тях ще са по време на лагера им във Велинград, а след завръщането си в Бургас ще изиграят още шест приятелски двубоя.