С много положителни емоции, усмивки, снимки и безброй подаръци изпратиха участниците третия Inter Academy Camp Bulgaria. В продължение на една седмица – между 2 и 7 август, 90 деца от цялата страна и чужбина, включително Италия, Германия, Франция, Русия, Португалия и др., бяха част от футболния лагер на „нерадзурите“ у нас. Това бе трето посещение за световния гранд на родна земя, но първо като действащ шампион на Италия, което направи емоцията и преживяването за деца, родители, треньори и организатори още по-незабравимо.

За поредна година спортен комплекс „Черноморец“ в китното курортно градче Бяла бе домакин на Inter Academy Camp Bulgaria, по време на който участниците имаха възможност не само да се насладят на разнообразни тренировки, включващи технически, тактически и кондиционни упражнения, но и да проведат специални тестове на терен, които да покажат какво е моментното им ниво.

Своите знания на малчуганите предадоха главният координатор на италианския екип – Валерио Кандидо, и колегите му Франческо Пероне и Масимо Теренцио, който за втори пореден път гостува в България. От страна на домакините пък им помагаха доста изявени имена - доскорошният треньор на вратарите на националния отбор Калоян Чакъров, шефът на ДЮШ на Черно море Калоян Георгиев, бившият асистент на националния отбор на България до 19 години Павлин Тодоров, доскорошният помощник-треньор на Добруджа Радослав Боянов, бившият вратар на Витоша Бистрица и Янтра Габрово Николай Георгиев, треньорът от ДЮШ на Розова долина Казанлък Мариян Василев, както и младите и талантливи Нено Байчев и Михаил Митов.

Освен на двуразовите тренировки децата имаха възможност да се радват на богата културна програма, прекрасно слънчево време и множество изненади, осигурени от спонсорите и партньорите на събитието. Финалният ден на Inter Academy Camp Bulgaria приключи със специална хореография, турнир и множество снимки за спомен с организаторите от Сдружение "Бъдеще чрез спорт" и Община Бяла и треньорите на кампа.

Най-големи и специални благодарности по време на официалната церемония по закриването на лагера бяха отправени по адрес на кмета на град Бяла г-н Пеньо Ненов, 

който съдейства изключително много за благоприятното протичане на детското футболно събитие, както и на Inter Club Bulgaria – първия и единствен до момента официален фен клуб на Интер в България.

През 2018 и 2019 година отличилите се в първите две издания на Inter Academy Camp Bulgaria имаха шанса да посетят централата на Интер в Милано, да се запознаят отблизо с историята на „нерадзурите“ и спечелените от тях множество трофеи, да стъпят на митичния „Сан Сиро“, да изгледат на живо двубой от Серия А, а след неговия край да се срещнат лично със своите любимци. Тази година пътуването до Италия ще е още по-вълнуващо, тъй като децата за първи път ще имат възможността да се докоснат до митичния клуб от Апенините, но вече като действащ шампион на страната си.

Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и италианският гранд са дългогодишни и успешни партньори, като взаимните им проекти датират от началото на 2018 година. Всички те се радват на безрезервната подкрепа на Община Бяла, която постепенно, благодарение на бившия кмет Анастас Трендафилов и настоящия Пеньо Ненов, превърна през последните години китното градче на родното Черноморие в своеобразна лятна столица на спорта.