Ботев Ихтиман и Вихрен Сандански завършиха 1:1 в двубой от 12-ия кръг на Югозападната Трета лига. Домакините откриха резултата в 30-ата минута чрез Лачов, но през второто полувреме при единствената си стойностна атака гостите реализираха, а с това спечелиха и 1 точка от негостоприемния терен.

Домакините от Ботев започнаха отлично двубоя и в първите 30 минути бяха почти пълновластен господар на терена, а това даде и резултат. В 30-ата минута при отлична атака Радой Божилов навлезе остро в наказателното поле на Вихрен, излъга вратаря Стефано Кунчев и пусна пас към Лачов, който насочи топката в мрежата от няколко метра.

До почивката нови попадения не паднаха и Ботев се оттегли в съблекалнята с гол аванс.

През второто полувреме темпото на игра поспадна, а при най-сериозната си атака гостите от Вихрен стигнаха и до изравняването с попадение в 60-ата минута. До края на срещата домакините имаха стопроцентово положение да спечелят срещата, но Кунчев спаси почти сигурен гол. 

В крайна сметка двата тима не излъчиха победител, взеха по 1 точка, а това е първо реми от старта на сезона за Ботев в първенството. Тимът от Ихтиман е точно над чертата на изпадащите отбори с 10 точки, а Вихрен е на 6-ото място с 20 точки.Така воденият от Здравко Лазаров тим от Сандански може да е доволен от спечелената навън точка.

В събота Ботев гостува на Марек в Дупница, а Вихрен приема Чавдар Етрополе.