От Българския футболен съюз са се ангажирали да помагат финансово на националния отбор по мини футбол при участията му на големи първенства. Това стана ясно след среща на председателя на Българската асоциация по мини футбол Петър Дилчев и президентът на БФС Георги Иванов.

Ето какво написаха от асоциацията ни по мини футбол след срещата:

„По покана на Български футболен съюз бе организирана среща между председателя на Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ) Петър Дилчев и новоизбраният президент на Български футболен съюз (БФС) г-н Георги Иванов.

Български футболен съюз (БФС) оценява високо приноса на БАМФ за напредъка и развитието на мини футбола, както и утвърждаването на организацията като най-голямата за масов спорт в България.

Между двете организации ще бъде подписано стратегическо споразумение за партньорство, което ще даде по-добри възможности за развитие на мини футбола в България и ще очертае бъдещите цели пред масовия спорт. 

Български футболен съюз (БФС) ще се ангажира и с пълна подкрепа и обезпечаване на националния отбор по мини футбол при участието му на големи форуми.

Не на последно място беше обсъдено и изграждането на инфраструктурната база на Българска Асоциация Мини Футбол (БАМФ), който процес тече вече повече от 4 години, като по този повод г-н Георги Иванов заяви, че базата е от изключително значение не само за развитието на мини футбола, но и също за детско-юношеския футбол в столицата и лично ще се ангажира с по-бързото финализиране на процеса“.