Лято, жеги, и никакви задръжки.

Без увертюра, август започна не с едно, а с цели две дербита в А група.

Готови, старт, и още на 2 август за феновете се завърна английският футбол, в своя дом - на страниците на Gong.bg и каналите на Diema Extra.

Но първо по родните терени.

Начало в Пловдив,  с макар и малко постна битка между Ботев и Локо, а след това и на Изток, в Разград, Лудогорец-Левски.

Левски падна, но тогава Гонзо ни разкри, че "в тези момчета е бъдещето".

Екшънът не спря, и Левски набързо подаде жалба от съдиите на дербито, а изгнаникът ЦСКА "приветства" феновете, нахлули на терена за последната контрола преди старта на В група.

Все пак, Гриша Ганчев успя да обещае, че "ЦСКА ще плати дълговете си към НАП". Пито, платено?!

Междувременно, "червените" дори не знаеха до последно, дали ще стартират участие във В група, или не. Като си говорим за ЦСКА, целият август бе изпълнен с "армейски" емоции - ще се играе ли, няма ли да се играе, а след това и вече качени на вълните на гръмките успехи, "червените" стартираха във В група.

Като говорихме за старт от долни ешелони, Локомотив София... Ех, Локомотив... Феновете на "железничарите" със сигурност не заслужаваха случващото се с любимия им отбор през август. Изпълнения, граничещи с гротеска, нови президенти, изпълнителни директори, мечти за спонсори, и накрая - нула. Кураж, Локо!

В Литекс бе факт първата рокада - Люпко Петрович си тръгна, само за да се върне отново по-късно, и даде път на Лауренциу Регекампф.

Лошият старт на сезона за Лудогорец бе факт със загубената Суперкупа, от Черно море.

Треньор на разградчани тогава бе - Бруно Рибейро - да, имаше и такъв човек. Какъв беше той според Владо Стоянов?!

Нищо, за сметка на това Лудогорец взе истински голмайстор - Клаудиу Кешеру. И после си взе и нов треньор - Едуард Ераносян.

Естествено, жегата на трансферните пазари, и у нас, и в чужбина (ок, може би по-скоро в чужбина), бе по-сериозна от жегата по морето.

Владимир Гаджев за малко да премине в Алавес, а Владо Стоянов така и не случи на сносна оферта от чужбина.

Ливърпул си купи Кристиан Бентеке, Анхел Ди Мария премина в Пари Сен Жермен, Педро стигна до Челси, Ман Сити взе Де Брюин, а накрая сметката на отборите от Премиършип стигна половин милиард. Давид Де Хеа пък и до ден-днешен май чака своя трансфер от Юнайтед в Реал Мадрид.

Трансферът на Ди Мария от Манчестър Юнайтед в Пари Сен Жермен го направи най-скъпия футболист в цялата история на футбола. Ако се вземат предвид всички преминавания, трансферната стойност на 27-годишния аржентинец стана 132,6 милиона английски лири.

Още тогава пък, в началото на август, в Ман Юнайтед вече бяха пропищели от Ван Гаал. Не вярвате ли?! В подобна тематика, Жозе Моуриньо подписа нов договор с Челси на 7 август...Не го изпълни.

Арсенал спечели Къмюнити Шийлд (първият знак за Жозе, може би?!).

Станимир Стоилов го направи отново, и вкара Астана в групите на Шампионската лига. Българската следа в Европа продължиха Божинов и Бандаловски, с Партизан, Георги Миланов и неговият ЦСКА Москва.

Мачовете си течаха с пълна сила, и Барселона спечели Суперкупата на Испания в страшен трилър срещу Севиля. Каталунците надделяха с 5:4 след продължения, но в този мач имаше всичко - обрати, девет гола, емоции и победно попадение на може би отиващ си играч. 

Моуриньо си "постла" пътя за сезона, като именно през август се случи страхотният скандал с Ева Карнейро, откъдето като че ли тръгнаха всички проблеми за Специалния и не толкова специалния му тим. Ето как започна скандалът!

Извън футбола, България имаше поводи за приятни емоции, с домакинствата на Световна купа по художествена гимнастика, и Европейско първенство по бокс.

Даниел Асенов ни донесе европейска титла от второто събитие, а грациите зарадваха феновете си с прекрасни изпълнения и сребро в "Арена Армеец".

Волейболните национали започнаха в средата на август подготовката си за Европейското първенство.

От по-далечни места пък дойдоха и най-хубавите новини - световната титла на Станилия Стаменова в гребането, а лекоатлетката Габи Петрова, по настоящем вече Спортист №1 на страната, влезе в сърцата ни с бягането си в Пекин, с което остана на косъм от медал.

В баскетбола, докато всички класни национални отбори се готвеха за Евро 2015, Тити Папазов обяви, че се оттегля от треньорството, за да стане президент на Левски, и на НБЛ.

Тема с огромно продължение в следващите месеци - Гришо се обясни в любов на България...

А най-уникалният кадър на месеца бе в края му - българското попълнение на Барселона Александър Везенков до аржентинската суперзвезда на Барселона Лео Меси! Сашо бе представен официално в Барселона, и тръгна по нов вълнуващ път.

И за финал на августовските горещини, да завършим с още едно обещание. От Майкъл Фелпс. 18-кратният олимпийски шампион по плуване заяви, че ще се откаже от употребата на алкохол до края на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Постижимо или не?!

Това беше август, а вълненията в големите футболни първенства тепърва започват. А ни чакат и Европейските първенства - волейбол, баскетбол, и какво ли още не! Очаквайте какво се случи през септември!