Седмица след пускането на биографичната си книга на пазара, Христо Стоичков сподели пред NOVA какво го е мотивирало за създаването на книгата, и какво читателите могат да открият в нея.

"То няма безгрешни хора, аз съм един от тях, постоянно греша. Ще има и критици, съвсем нормално. Днес ние не можем да им се сърдим. Успяхме да направим нещо, което е от много време насам. Преди повече от 2 години започнахме да говорим, да си припомняме неща. Вътре в книгата няма нещо закулисно, всичко е едно към едно каквото съм преживял", сподели легендарният футболист.

"Казвам това, което е на сърцето ми. Понякога съм грешил, но съм намирал начин ако съм прегрешил, да стисна ръката, да се извиня. Продъжавам напред. В книгата е всичко, което съм преживял на мой гръб, искам да остане в съзнанието на младите хора, да видят откъде съм тръгнал и докъде съм стигнал."

"Аз не мога да се променя. Ако се променя, тази книга няма да я издам. Тези хора от първия ден ми дадоха едно спокойствие, че искат те да са издателите, те да са хората. На първата среща им казах, това, което чух от тях, им казах, вие сте и разговорът приключи."

"Аз не мога да се променя и няма да се променя. Защото няма да съм тоя, който ме познавате на терена и извън терена, макар че много хора не ме познават извън терена. Много хора спекулират, с някоя снимка, с някой инцидент, но това е нашето ежедневие."

"Вътре е написано всичко. Искам тази книга да остане за спомен, книгата е много интересна, има неща, които за пръв път ще прочетат, защото маската я няма, аз съм си аз", допълни Стоичков.

Стоичков: Предателите са много, това е голямата ми болка