Кандидатът за президент на БФС Георги Градев е роден в София през 1975 г. Градев израства в Мароко, където неговият баща преподава в местен университет. В България е учил в СМГ, НПМГ и УНСС, преди да замине за САЩ, където изучава международно спортно право в магистърска програма, която завършва с отличие.

В рамките на 5 години преподава в Мадрид, в магистърска степен по международно спортно право. Работи като спортен адвокат от 2006 г.

Градев е основател и партньор в най-голямата правна кантора за спортно право в света, член на редакционния борд на най-популярното списание за футболно право в света – Футбол Лигъл.

Бивш правен съветник на Димитър Бербатов, кампанията му за президент на БФС. В края на миналата година обаче Градев обяви, че напуска екипа на Бербатов, а на 15 януари тази година официално обяви своята кандидатура за президент на футбола у нас.

Георги Градев представи своята програма в 43 страници и 13 различни точки, като най-важните задачи в новия 4-годинишен период са следните:

Създаване на правна сигурност чрез модерна, устойчива и лесно достъпна нормативна уредба.

Привличане на държавата и общините като ключов партньор за модернизиране и изграждане на футболна инфраструктура.

Увеличаване масовостта на практикуващите футбол в детските градини и училищата.

Подпомагане на аматьорските клубове финансово чрез регулации, програми и стимули.

Създаване на изцяло нова, административно и финансово независима от БФС професионална футболна лига, която да поеме изцяло администрирането на професионалните първенства и да създаде надежден и привлекателен футболен продукт.