Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов, говори на обширна пресконференция, за да разкаже за своята програма и идеи относно бъдещето управление на българския футбол.

„След първата ни изява казахме, че започваме посещенията си по различните области и градове. Аз съм доста голям оптимист във всяко едно начинание, но колкото и самодоволно да звучи интересът беше наистина голям. Очаквах разговори по час – час и половина, те продължиха по 4-5 часа. Хората проявиха доста сериозен интерес. Има желание за промяна“.

Снимки: LAP.bg
11 снимки

„Хората, които сме се кандидатирали до този момент, сме от един отбор и гледаме в една посока. Всеки има приоритети и виждания. Важно е дали всеки има капацитета да приложи тези свои идеи и да промени изцяло работата на БФС. Аз повтарям, че основният приоритет е промяната на футболния съюз, след като се промени голяма част от нормативната уредба. Тя е изключително тежка и сложна. Тя задушава до голяма степен дейността на клубовете и то на малките. Този, който е най-отгоре да взимат адекватни решения и да контролират нещата, защото в противен случай не виждам смисъл някой да заема този пост, ако реши, че нещата могат да се управляват от кабинета“.

„Влизам в тази битка с хъс. Не съжалявам за решението си. Трябва да върнем футбола там, където беше преди 30 години и да се класираме на голямо първенство. Ако аз застана като президент на БФС, обещавам, че ще могат да разговарят с мен и членове на Изпълкома по всяко време. Ще обикалям по страната. Аз съм работохолик. Ще съм най-щастлив, ако към края на годината клубовете ми кажат, че виждат светлина в тунела“, заяви Манол Иванов.