Министърът на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев направи обръщение към делегатите на Конгреса на Българския футболен съюз, който трябва да избере нов президент на централата. Той не присъства в залата в хотел "Маринела", а обръщението му беше прочетено накратко от трибуната.

"Днес е важен ден за всички, които обичат футбола. От решенията на най-висшия орган на БФС зависи дали любимият спорт на стотици хиляди българи ще продължи да бъде в застой, или ще се върнем към времената на гордост, когато страната ни постигаше успехи на световно ниво.

Изразявам надежда, че изборът на ново ръководство на БФС ще протече открито, прозрачно и при спазване на всички правила. Социалният феномен футбол заслужава единствено и само отговорно поведение и достойни действия с цел възстановяване на авторитета и качеството на най-атрактивния спорт.

Уважаеми делегати,

Днес изборът ще бъде не на лица, а на бъдеще. Пожелавам успех на Общото събрание, а взетите решения да бъдат в полза на българския футбол, за да се радваме отново на големи успехи!", заяви министър Илиев.