Легендата на Локомотив Пловдив Христо Бонев коментира в специално интервю за Спортно шоу Гонг в ефира на Дарик радио големия успех на "черно-белите" - спечелването на Купата на България.

"Много се радвам за поздравленията, ти си винаги с едно изключително добро отношение към мен, пловдивския футбол и Локомотив. Първо искам да започна и да благодаря на Бог, че ми даде възможност да изживея един такъв прекрасен момент във футбола, който всеки един футболист би желал да има в кариерата си, и като футболист съм печелил Купата на Съветската армия, като ръководител спечелихме шампионска титла и Суперкупа и след толкова години, Локомотив една изключително голяма институция да спечели Купата на България и да направи един празник на стадион "Васил Левски" в София", започна Бонев.

"Моята безгранична любов към Локомотив и моят град Пловдив, беше ми много по-тежко пред телевизора, отколкото ако бях на стадиона, но трябва да спазвам някакъв режим. Още в началото на мача разбрах, че футболистите на Бруно Акрапович са решени на всичко да защитят "черно-бялата" фланелка и футбола в Пловдив. Много работа свърши и нашият собственик и президент на клуба г-н Крушарски, въпреки слабите резултати в последните мачове преди този мач, съумя да успокои футболистите и заедно с изключителния тактическия план на Акрапович да стигнем до победа. И най-запалените привърженици на футбола прецениха, че Локомотив е бил по-добрият отбор и спечели с право Купата на България", добави той.

"Това ни прави още по-горди и двете агитки бяха безупречни и за пътуването и към София и обратно към Пловдив, всичко е било безупречно казаха и от полицията. Жалко и срамно е, че нямаме стадион, който да приеме такъв тим мачове. Имаме уверение от премиера, футболен човек, който обеща, че в нашия град ще бъде изграден стадион, дано сме живи и здрави да го видим, няма да можем да поиграем, но да се радваме и да създаваме условия за израстването на футболисти от Пловдив, които да защитават честта на България", допълни легендарният играч и ръководител на Локомотив Пловдив.

"Това е смисълът на футбола, има още такива футболисти, които играят футбол и изпитват удоволствие, и от друга страна създават удоволствие на хората, които идват на стадиона. Тези малки дечица, които видяхме по телевизията жадуват да станат футболисти. Днес е взето решение на заседанието на Общинския съвет за концесия на стадиона в парк "Лаута" да се доизгради футболна академия на Локомотив, което ще доведе до още по-големи резултати за пловдивския футбол", добави легендата на "бяло-черните".

"Леля Еми, ти я познаваш от дълго време, нейният живот е свързан само с мен", добави Бонев. 

"Гордея се с такива привърженици като тези на Локомотив, преживявали сме трудни моменти, но когато сме заедно избягваме трудностите и стигаме до успехи, които радват всички. Снощи до 3 часа празнувахме успеха, който е колкото на ръководството, треньора и играчите, толкова и на нашите фенове", каза в заключение легендата на българския футбол и на Локомотив Пловдив.