След междинния кръг в Премиършип и Серия А се очертаха ясни фаворити за титлата в тези първенства в лицето на Манчестър Юнайтед и Интер.

В Англия „червените дяволи” направиха невероятна серия и поведоха в класирането, а имат и мач по-малко от основните си конкуренти - Челси и Ливърпул. Те пък напоследък са крайно неубедителни и това още повече увеличава шансовете на Юнайтед за титлата.

Интер тихомълком увеличава аванса си в Италия и вече е на 6 точки пред Ювентус и на 8 от Милан. А подобно разлика в калчото почти винаги гарантира спечелването на шампионата.

Единственият проблем пред червените от Манчестър и синьо-черните от Милано може да се окаже ...мачът помежду им. Осминафиналът в шампионската лига ги изправя един срещу друг и загубилият може и да изгуби инерция до края на сезона. Любопитното е, че същото важи и за сегашните им подгласници - Челси и Ювентус, които също играят помежду си в Европа. Така че, осминафиналите в шампионската лига може и да са решаващи за титлите в Англия и Италия.