Аякс извади поредното велико поколение, което хищните европейски грандове са на път да разграбят след новия им фурор по европейските терени. След като Френки де Йонг подписа с Барселона, Матайс де Лихт е на път да го последва, а Хаким Зиех обяви, че ще си тръгне, сега към тях е на път да се присъедини и крайният бранител Николас Талиафико. 

Аржентинецът предизвика сериозен интерес с изявите си и агентът му отдавна започна да говори, че обмисля възможността да напусне в посока някой европейски гранд, който ще му плаща по-добри пари от Аякс. И изглежда на опашката за клиента му се е наредил Интер. 

"Аз и Николас сме на практика италианци, които просто говорим испански. На Апенините се чувстваме у дома си, а за един аржентински футболист винаги е предизвикателство да играе в Серия А. И Интер винаги е бил една атрактивна дестинация", заяви агентът на Талиафико - Рикардо Шлипер. 

Аржентинският краен бранител има пет гола и шест асистенции през този сезон с екипа на колоса от Амстердам, което е страхотна статистика, като се има предвид на каква позиция се подвизава. И точно това предизвика сериозния интерес към него от "нерадзурите".