Поредната детска футболна приказка, „разказана“ в Бяла съвместно от Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и Община Бяла, вече приключи. В рамките на шест дни – между 30 юли и 4 август, 110 деца от цялата страна и чужбина, включително Италия, Германия, Чехия, Франция, Русия и Беларус, взеха участие във втория Inter Academy Camp Bulgaria. След своя изключително успешен първи детски футболен лагер у нас, „нерадзурите“ се завърнаха това лято на родна земя, за да потопят отново в магията си талантите на възраст между 5 и 17 години.

Масимо Теренцио, Салваторе Бениамино, Франческо Николи, Андреа Калигара и Габриеле Дзанон, за когото това бе второ идване в Бяла, бяха представителите на Inter Academy Camp, които предадоха своите знания на участниците, сред които се отличаваха и шест смели девойки. От българска страна пък екипът отново бе на изключително ниво, след като за втора поредна година в него влязоха доскорошният асистент на Ивайло Петев в саудитския Ал-Кадисия Емануел Луканов, шефът на ДЮШ на Черно море Калоян Георгиев, селекционерът на националния отбор на България за девойки до 17 г. и участник на Евро 2019 Троян Радулов, треньорите от „РД Спорт“ (София) Александър Капитански и Станислав Антонов и представителят на „Национал“ Ганчо Проданов.

Освен на двуразовите тренировки, всички участници в Inter Academy Camp Bulgaria 2019 имаха възможността да се насладят на богато наситена със събития програма, забавни игри, смях в басейна, детско парти, както и множество изненади и награди, осигурени от спонсорите и партньорите на събитието. Още в първия ден, по време на лекцията за историята на Интер, децата за втора поредна година получиха специален подарък от официалния фенклуб на „нерадзурите“ в България. От втория ден нататък пък всички имаха възможността да се включат в турнира по PES 2020 и в играта на Nike, да посетят Античната крепост в Бяла и зоокъта в Горица.

По време на официалното закриване всеки един от участниците получи специален сертификат за участието си в кампа, както и сувенир на Интер, осигурен от представителя на „нерадзурите“, пристигнал специално за церемонията по закриването – Пиетро Да Кас. Големите победители във всяка една от организираните игри пък получиха незабравим и безценен подарък – фланелка на Интер с личния автограф на най-голямата клубна легенда и настоящ вицепрезидент - Хавиер Санети. Благодарение на усилията на 18-кратния шампион на Италия, Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, Община Бяла и всички спонсори и партньори на събитието най-добрите участници в кампа ще имат уникалната възможност наесен да бъдат част от Inter Academy Experience.

Миналогодишните победители имаха шанса да посетят централата на Интер в Милано, да се запознаят отблизо с историята на „нерадзурите“ и спечелените от тях множество трофеи, да изгледат на живо дербито Интер – Милан (4:3) в Примаверата, да стъпят на митичния „Сан Сиро“, да влязат в съблекалнята на домакините малко преди първия съдийски сигнал, да изгледат на живо двубой от Серия „А“, а след неговия край да се срещнат лично със звездите на италианския гранд.