Габриел Барбоса - героят на Фламенго от Копа Либертадорес най-сетне излезе от сянката на Неймар. Няколко години той ходеше със сестрата на звездата на ПСЖ и това беше най-голямото му постижение. 
 
Но след двата му гола във финала с Ривър Плейт, Барбоса е издигнат в култ в Бразилия. А само преди две години нападателят бе изгубил прякора си Габигол. Той премина в Интер през лятото на 2016 г. с големи очаквания. За трансфера му си спомня треньорът Франк де Бур, чието идване при "нерадзурите" съвпадна с трансфера на бразилеца.
 
"Когато дойде в Милано, ми казаха, че сме взели фантастичен играч. Дойде като Габигол, но бързо го прекръстихме на Габи-не-гол. Спомням си, че се появи с бодигард и двама мениджъри, но не показа нищо", разкри Де Бур, който беше уволнен от Интер само три месеца, след като подписа договор през август 2016 г.
 
За една година с екипа на "нерадзурите" Барбоса успява да се разпише само веднъж и през следващия сезон е пратен под наем в Бенфика. В Португалия той не успява да вкара дори и един гол и логично е върнат в Интер. Заради липсата на какъвто и да е интерес, италианците са принудени да го преотстъпят на Фламенго. В Бразилия Габриел се преражда и отбелязва 22 гола в 26 мача в първенството и още 9 в 12 срещи в Копа Либертадорес.
 
Преди 3,5 г. Интер плати за Барбоса 30 млн. евро и доскоро се смяташе, че това са пари, хвърлени на вятъра. Нападателят е само на 23 години и нищо чудно да получи още един шанс при "нерадзурите". Ако ли пък не, фурорът му в Южна Америка със сигурност ще върне поне половината от парите.