Халфът на италианския шампион Интер Кристиан Ериксен може да премине в нидерландския гранд Аякс, съобщи в “Туитър” журналистът Николо Скира.

На 12 юни, в края на първото полувреме на мача от Европейското първенство между отборите на Финландия и Дания, Ериксен падна внезапно на терена и не успя да стане. Той получи спешна помощ около 15 минути, след което беше откаран в болница. По-късно се оказа, че играчът е получил инфаркт.

В болницата на датчанина беше имплантиран дефибрилатор за кардиовертер - малко устройство, което следи и регулира ритъма на сърцето. Според правилата на италианската лига Ериксен не може да се участва в шампионата с това заболяване. В първенството на Нидерландия обаче правилата за допускане на играчи не са толкова строги. Аякс вече е проявил интерес към 29-годишния датчанин.

С Интер Ериксен стана шампион на Италия през сезон 2020/21. Преди това той е играл за Тотнъм и Аякс, с който стана трикратен шампион на Нидерландия, както и носител на Купата и Суперкупата на страната.