Устремилият се към титлата в Серия А Интер е все по-близо до привличането на бразилския национал Бенто, но все още трябва да постигнат финалното споразумение с неговия клуб Атлетико Паранензе. „Нерадзурите“ следят 24-годишния вратар от лятото на 2023-а година, когато не се стигна до сделка, а Интер се подсилиха с Ян Зомер.

Договорът на Бенто с Атлетико Паранензе е до декември 2026-а година, но той е готов да направи следваща стъпка в кариерата си и да напусне родината си, за да премине в Европа.

Бенто е в радара на Интер от известно време, като директорът Дарио Бачин лично посещава Бразилия, а вратарят е нетърпелив да направи следващата стъпка в кариерата си в Италия. Tuttosport посочва, че проблемът е, че Атлетико Паранаензе има освобождаваща клауза на стойност 60 милиона евро и иска поне 15 милиона евро, за да го продаде това лято.

Интер от своя страна няма намерение да отдели 15 милиона евро за нов вратар, така че двете страни преговарят за сделка около 8 милиона евро, към които ще бъде добавен и процент от следващата продажба на Бенто.

Той направи своя дебют за представителния тим на Бразилия в приятелската победа с 1:0 над Англия на стадион „Уембли“ тази седмица.

Планът на Интер е Бенто да бъде резерва на Ян Зомер през следващия сезон, като се направи плавен преход, след който бразилецът да стане номер 1 под рамката на вратата за „нерадзурите“.