Нападателят на Интер и националния отбор на Аржентина - Лаутаро Мартинес, е признат за виновен в незаконното уволнение на бавачката Милагрос Лицола, пишат италианските медии. 27-годишната жена загуби работата си през юли 2022 г., а шест месеца по-късно почина. Според решението на съда, Мартинес трябва да плати обезщетение от 15 заплати на семейството на момичето.

Съпругата на Лаутаро - Агустина Гандолфо, нападна семейството на починалата бавачка.

„Мълчах дълго време от уважение към тези хора, които никога не са ни уважавали. Но няма да позволя семейството ми да бъде оклеветено.

Наехме вече болен човек, защото ни беше приятел. Работеше, докато болестта не й попречи да продължи. Направихме много за нея и семейството й - помогнахме с билети, за да могат да дойдат при нея, помогнахме с място в болницата, когато започна да има проблеми, помогнахме с лечението, с жилище за семейството, което трябваше да се грижи за умиращата си дъщеря.

Ние направихме всичко, а те изчакаха дъщеря им да умре, за да се опитат да вземат пари от нас и да се възползват от ситуацията. Какви хора трябва да сте, за да се опитате да се възползвате от смъртта на дете, за да получите пари?!", написа Агустина в социалните мрежи.

Майката на починалата бавачка - Лаура Лембо, твърди обаче, че самата Милагрос я е помолила да изправи семейството на Лаутаро пред съда. Тя разказа своята версия за случилото се в едно от аржентинските токшоута.

„Агустина и Милагрос са учили в едно училище от първи клас и се познават от деца. През 2018 г. дъщеря ми премина химиотерапия, а три години по-късно Агустина я покани да стане бавачка на дъщеря й и Милагрос се съгласи.

През пролетта на 2022 г. обаче състоянието на Милагрос се влоши и ситуацията излезе извън контрол. Поради невъзможността за диалог с Лаутару и Агустина, преди смъртта си тя поиска да започнем съдебно производство. 

Милагрос винаги беше много мила и даде живота си за детето, за което се грижеше. Винаги сме се отнасяли с уважение към семейството на Лаутаро и Агустина, затова ви моля да уважавате мен и моята починала дъщеря", обясни Лаура Лембо.