Футболистът на Интер - Милан Шкриниар, отпадна от плановете на селекционера на Словакия за предстоящите двубои с Люксембург и Босна и Херцеговина от европейските квалификации. 28-годишният защитник пропусна последните пет мача на „нерадзурите“ заради болки в гърба, но въпреки това прие повиквателната на Франческо Кайсона.

След като бе прегледан от лекарите на националния отбор обаче стана ясно, че състоянието му никак не е добро и той няма как да вземе участие във въпросните двубои.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

„Шкриниар се свърза с мен преди около месец, казвайки, че има болки в гърба. В Милано той започна физиотерапия и медицински грижи, които обаче не помогнаха. Направен му бе ядрено-магнитен резонанс, който показа, че има увреждане на междупрешленния диск. Той продължи с физиотерапията, но състоянието му се влоши. В момента той чувства болка дори и в покой. Той не е в кондиция да ни помогне за предстоящите мачове“, обяви лекарят на националния отбор на Словакия.

До този момент от Интер не бяха споменали нищо за това, че играчът има увреждане на междупрешленния диск, а твърдяха, че той чувства болки заради притискане на седалишния нерв. Оказва се обаче, че състоянито му е доста сериозно и на този етап няма яснота кога ще може да се завърне на терена.