Отборът на Ливърпул е осъществил контакт с италианския шампион Интер относно халфа Николо Барела, твърди „Calciomercato“. Барела впечатли силно с представянето си в Серия А през миналия сезон и беше с основен принос за спечелената титла от „нерадзурите“.

Според изданието „червените“ следят изкъсо изявите му и обмислят да го привлекат през лятото. Медията допълва, че от Ливърпул дори вече са осъществили първоначален контакт с колегите си от „Джузепе Меаца“, за да разберат колко би струвал подобен трансфер, ако бъде възможен.

Мърсисайдци търсят заместник и на напусналия в посока Пари Сен Жермен полузащитник Джорджиньо Вайналдум, като Барела е една от опциите.

24-годишният полузащитник има договор с Интер до лятото на 2024 година, а порталът Transfermarkt.com го оценява на 65 милиона евро. През сезон 2020/2021 Барела записа 36 мача в Серия А, в които се отчете с 3 гола и 7 асистенции. По време на UEFA EURO 2020 той 4 мача с един гол и 2 асистенции с екипа на италианския национален отбор, който достигна ½-финалите на турнира. Барела реализира първия гол и асистира за втория при снощната победа над Белгия на 1/4-финалите.