Голяма е вероятността Кристиан Ериксен да не играе повече футбол. Както е известно, халфът колабира в края на първото полувреме на мача от UEFA EURO 2020 в събота между Дания и Финландия (0:1).

29-годишният футболист се свлече на терена, а според различни информации сърцето на Ериксен е спряло за цели пет минути, преди лекарите да го върнат към живот. Звездата на „червения динамит“ бе изнесен на носилка и откаран в болница. Състоянието му беше стабилизирано, като в болничното заведение вече е бил и контактен.

БТА
22 снимки

По-рано от датската футболна федерация излязоха с информация, че Ериксен продължава да се подобрява, но засега остава под болнично наблюдение. 

Звездата на Интер обаче почти сигурно повече няма да може да играе за „нерадзурите“, с който стана шампион през изминалия сезон, както и в друг италиански клуб. Такива са законите на Апенините.

Gulliver/Getty Images
27 снимки

Според д-р Скот Мъри, един от водещите кардиолози във Великобритания, в Италия е сред държавите, които държат много на сърдечната грижа.

„Това може би е краят на кариерата му. Италианците не позволяват на хора със сериозни сърдечни проблеми да взимат участие в каквито и да е спортове. Такъв е законът там. От дълго време политиката им е такава. По този начин са свалили смъртните случаи поради сърдечни проблеми в спорта от над три до под един процент“, заяви д-р Мъри пред „Daily Mail“.