Ръководството на Пари Сен Жермен е стигнало до извода, че трансфер на Неймар в Барселона е неизбежен, съобщава вестник "Спорт". И въпреки че французите отхвърлиха първата оферта на каталунците, те са осъзнали, че няма как да задържат играч, който не иска да остане в тима и е време да правят бизнес с единствения отбор, който е готов да го вземе. 

Според изданието, шефовете на двата клуба вече са обсъдили няколко възможности как да стигнат до споразумение. Единствената категорично отхвърлена опция била плащането на 300 млн. евро накуп за бразилеца. 

Едната от тях била той да премине на "Камп Ноу" първоначално под наем, а след това да има задължителна опция за откупуването му в размер на сума малко под 200 млн. евро. Така плащането на парите се отлага с 12 месеца, което е наложително за Барса, защото досега вече бяха пръснати около 300 млн. евро за нови попълнения за този трансферен прозорец. 

Шампионите на Испания все още държат на варианта с размяна на играчи и евентуално доплащане на сума от порядъка на 40 до 50 млн. евро. Едната опция е била вече първоначално отхвърлената - Иван Ракитич+Филипе Коутиньо+40 млн. евро. 

Другата възможна размяна била Ракитич+Коутиньо+Самюел Умтити или Усман Дембеле, но без никакво доплащане. В крайна сметка всички тези варианти ще бъдат разискани и се очаква да се стигне до някаква развръзка. 

Единственото сигурно обаче е, че до края на трансферния прозорец Неймар под една или друга форма ще бъде трансфериран на "Камп Ноу".