Крайният защитник на Интер Далберт Енрике разкри, че е получил множество смъртни заплахи от феновете на Ница, след като през лятото притисна клуба, за да бъде продаден.

Бразилецът се оказа замесен в една от най-продължителните трансферни саги преди началото на сезона, като премина при „нерадзурите” на 9 август. „В момента изживявам своята детска мечта”, коментира 24-годишният играч.

„Сега съм част от много важен клуб и не смятам да спирам. Искам да оставя следа в историята и да играя за бразилския национален отбор. Когато научих за интереса на Интер, първата ми мисъл беше за моето семейство – исках да осигуря тяхното бъдеще. После помислих за невероятния опит, какъвто ще представлява тази авантюра за мен.”

„Това щеше да помогне и за шансовете ми да играя за Бразилия. Още като пристигнах в Ница, казах на директорите там, че мечтая да бъда част от „селесао”. Шансът да бъда повикан е по-голям, когато нося фланелката на Интер. Жалко, че в Ница не го разбраха.”

„Нямах друг избор. Имаше само един начин да спечеля. Ница не уважи волята ми и не показа, че ще разчита на мен. Президентът Жан-Пиер Ривер е схватлив човек, той разбра позицията ми, но искаше да защити интересите на клуба. Това бе напълно нормално.”

„Онова, което ме разочарова най-много, бе тоталната липса на обмисляне. Ако директорите не искаха да ме продават, би трябвало да ме искат в отбора, следователно би трябвало да ме ценят по-високо или поне да ми бяха предложили по-добри условия. Не всичко опира до пари, но като имам предвид откъде съм тръгнал, трябваше да се погрижа за семейството си. Те не ми предложиха нищо, не искаха и да преговарят, а това ме накара да напусна Ница.”

„Играчите бяха на моя страна. На мое място щяха да действат по същия начин. Някои не се съгласиха, но за мен това бе единственият път. Понякога се чувствам виновен, но това трябваше да бъде сторено.”

„Феновете? В техните очи съм предател, а когато ме освиркаха в мача срещу Аякс, това болеше. Ще ми се един ден отново да се върна в Ница, но не вярвам да е възможно. Давах всичко за този тим и не искам да виждам гнева в очите на привържениците. Преди да си тръгна, получих много заплахи от тях. Едни се канеха да ми счупят крака, а други директно ме плашеха със смърт”, допълни Далберт.