Лука Модрич вече бил наясно с плановете си за бъдещето и искал да остане в Реал Мадрид, пише AS. Според информацията на изданието хърватинът нямал намерения да напуска „Сантиаго Бернабеу“, а от клуба били готови да му предложат удължаване на контракта с година или две.

Актуалният договор на носителя на „Златната топка“ изтича на 30 юни 2020 година.

През лятото на 2018 година Модрич бе спряган за трансфер в Интер. Първият опит на „нераздурите“ бе несполучлив и така те се заканиха, че ще се пробват и втори път да изкушат халфа през летния прозорец на 2019 година.

Лука Модрич

източник: Gulliver/Getty Images

Самият Модрич обаче вече далеч не чувствал необходимост да променя клубната си принадлежност, още повече при все, че семейството му се чувства комфортно в Мадрид, твърдят източници на AS.  Полузащитникът минава за един от големите любимци на боса на Кралския клуб Флорентино Перес, който с радост бил готов да направи така, че  Модрич да окачи бутонките на стената с екипа на „белите“.

Хърватският национал пристигна в Реал Мадрид през сезон 2012/13 от Тотнъм. Оттогава насетне той записа  287 мача, отбеляза 16 гола и даде 44 асиснеции. Футболистът изигра ключова роля и за паметните успехи в последните години –  4 Шампионски лиги, 4 Световни клубни първенства, 3 Суперкупи на Европа, една титла в Ла Лига, една Купа на Краля и и две Суперкупи на Испания.

Още новини: 

Модрич бутна встрани офертата на Реал за нов договор 

В Интер не изключват шанса отново да атакуват Модрич