Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа ще се завърне за последната част от сезона, след като се възстанови напълно от две контузии в коляното, съобщи мениджърът на испанския клуб Карло Анчелоти в четвъртък.

Резервният страж Андрий Лунин ще започне петъчния мач от Примера дивисион на "белите" срещу Реал Сосиедад, както и полуфинала в Шампионската лига във вторник срещу Байерн Мюнхен, а Куртоа трябва да играе отново през следващата седмица.

"Трябва да обмисля внимателно състава. Има твърде много умора. Куртоа е добре, той ще бъде на разположение през следващата седмица и ще може да играе срещу Кадис", каза Анчелоти на пресконференция в четвъртък.

Украинецът Лунин се представя отлично през сезона, измествайки Кепа Арисабалага. Отсъствието на Куртоа не оказа влияние върху представянето на 14-кратния клубен шампион на Европа. 

Андрий Лунин има основна заслуга за Реал Мадрид при победата с 4:3 след дузпи срещу Манчестър Сити миналата седмица. Тогава мадридчани се класираха за полуфифалите в Шампионската лига, отстранявайки носителя на трофея за миналия сезон.   

Джуд Белингам и Родриго са под съмнение за петъчния мач срещу Реал Сосиедад заради заболяване, докато Ферлан Менди все още се възстановява от контузия в крака.

"С целия ентусиазъм на света, целта е много ясна - остава ни вземем само седем точки, за да спечелим първенството. Трябва да ги прибавим към актива ни възможно най-скоро. Инерцията ни е добра, важно е да извлечем максимума. Победата е най-хубавото нещо", каза още Анчелоти.

Столичани са съвсем близо до триумф с нова титла в Испания след успеха с 3:2 срещу Барселона в края на миналата седмица.

БТА