36-ата титла на Реал Мадрид беше гарнирана с няколко исторически постижения. Хърватският футболист Лука Модрич стана най-възрастният футболист на „лос бланкос“ в Ла Лига. В деня на мача с Кадис той беше на 38 години и 238 дни, изпреварвайки клубната икона Ференц Пушкаш, който беше предишният рекордьор.

Легендарният унгарец беше на 38 години и 233 дни, когато изигра мач за „кралския клуб“. Това е вторият път в рамките на няколко дни, в който Модрич счупи рекорда на Пушкаш, като той го изпревари и като най-възрастния играч, играл европейски мач за Реал. Модрич бе титуляр в мача, в който „белите“ подпечата титлата си с победа с 3:0.

БТА
31 снимки

През първото полувреме хърватският ас обра бурните овации на препълнения „Сантиаго Бернабеу“. Феновете на Реал скандираха името му, а той им благодари с аплодисменти. Модрич допринесе за триумфа на мадридчани с асистенция за първия гол, отбелязан от Браим Диас.

В същото време, хърватинът и капитана на отбора Начо Фернандес  се изравниха на върха по брой трофеи в историята на Реал Мадрид с други клубни легенди - Карим Бензема и Марсело. Четиримата вече имат по 25 купи с фланелката на „Лос бланкос“, като хърватският халф и испанският защитник завоюваха 25-ата си чрез триумфа в Ла Лига снощи.

Даниел Карвахал е вече с 24 отличия с екипа на „кралете“, а и той, и Модрич, и Начо имат шанса да добавят още един ценен трофей до края на сезона. В сряда предстои полуфиналният реванш в Шампионска лига с Байерн Мюнхен на стадион „Сантиаго Бернабеу“, като първият мач в баварската столица завърши наравно 2:2- Друга легенда на Реал - Тони Кроос, е с 22 трофея.