В края на миналата седмица Барселона продаде трима играчи - Алейш Видал на Севиля, Йери Мина и Андре Гомеш на Евертън, а през тази седмица може да има още един напускашщ лагера на тима, пише Mundo Deportivo.

Става дума за юношата на клуба Рафиня Алкантара, който снощи бе титуляр за Барса при успеха над Севиля за Суперкупата на Испания (2:1) в Танжер, Мароко.

Въпреки че бразилецът с испански паспорт сякаш ще се ползва с доверието на треньора Ернесто Валверде през тази кампания, той има оферти да продължи кариерата си в други отбори.

Един от тях, и най-настоятелен, е Интер - тимът, в който Рафиня прекара втората половина на миналия сезон под наем. Изглежда, че атакуващият халф се е почувствал добре на "Джузепе Меаца".

Италианците все още искат да присъединят атакуващ полузащитник, след като се провалиха на няколко пъти в опитите се да вземат хърватина Лука Модрич от Реал Мадрид.

Барселона от своя страна също иска да прибере някое и друго евро от продажбата на свой футболист преди да затвори пазара - на 31 август. Дали обаче интересът на Интер ще бъде толкова голям, че да вземе за постоянно Рафиня? Всичко обаче трябва да се разбере до петък - 17 август, когато затваря пазарът в Италия.

източник: Gulliver/Getty Images