Италианският гранд Интер спечели изданието за Сингапур на международния приятелски турнир "Интернешънъл Чемпиънс къп", след като победи Челси с 2:1. Така "нерадзурите" се поздравиха с крайния успех в надпреварата, след като преди дни се наложиха с 2:0 и над третия тим в надпреварата - Байерн Мюнхен.

Стеван Йоветич и гласеният за трансфер в Манчестър Юнайтед Иван Перишич изковаха успеха за италианския колос, а попадението за английския шампион беше изключително куриозен автогол на Жофри Кондогбия. 

Стеван Йоветич даде аванс на Интер в добавеното време на първата част. Черногорецът си спечели дузпа, след като бе съборен в наказателното поле от Сесар Аспиликуета и сам се нагърби с изпълнението ѝ. Тибо Куртоа показа добър рефлекс и отрази удара на бившия играч на Манчестър Сити, но при добавката той бе точен за 1:0.

Спалети лично ще спре сделка с Юнайтед за Перишич

Само 15 секунди след началото на второто полувреме Йоветич вкара нов гол за Интер, но той правилно бе отменен заради засада. Все пак италианците продължиха да имат тотално надмощие над шампиона на Англия и съвсем логично стигнаха до втори гол в 53-тата минута. Негов автор стана Иван Перишич, който се разписа с диагонален удар.

Вторият гол изглеждаше предрешил мача, но в 74-тата минута влезлият секунди по-рано като смяна Жофри Кондогбия си отбеляза изключително куриозен автогол. Французинът беше на повече от 40 метра от вратата си, но пробва да върне топката към вратаря Падели по въздух.

Перишич се ядосал на Спалети и стяга багажа

Топката обаче се оказа безкрайно висока за излезлия пред вратата си страж и влетя в мрежата му за 1:2. Попадението даде импулс на Челси и в последните 15 минути шампионът на Англия изнесе играта изцяло в полето на съперника.

Минута преди края на редовното време Миши Батшуай реализира гол, но той бе отменен заради засада. В добавеното време на срещата Падели се справи и с опасен удар на Давид Луис, за да донесе нов успех на Интер в контролите.

Спечеленият трофей е първи за новия наставник на Интер Лучано Спалети, който пое тима след края на предишния сезон. В крайното класиране Интер завърши с 6 точки, пред Байерн с 3 и Челси без актив. /БТА