Интер има предимство преди Дерби дела Мадонина срещу Милан в неделя и е устремен към подобряването на няколко рекорда. Двата гранда ще изиграят 171-то дерби помежду си в Серия „А" и общо 201-ото във всички турнири. В момента те са разделени от 19 точки в класирането. Интер е на второ място, единствено зад Ювентус, и ще бъде символичен домакин на „Джузепе Меаца".

Антонио Конте може да стане първият треньор в историята на „Нерадзурите“, който печели първите си две дербита, без да допусне гол. В момента Интер е устремен към четвъртата си поредна победа в Дерби дела Мадонина - постижение, което отборът не е правил от 1985 г., когато записва пет. Интер е само на два мача от изравняването на рекорда си от 10 без загуба като домакин срещу най-големия си съперник. Това не се е случвало от 1938 г.

Що се отнася до месец февруари, Милан има своето предимство. „Дяволът" е загубил само два пъти от четиринадесет мача през този месец срещу Интер. С пристигането на Златан Ибрахимович нивото на Милан се повиши драстично, а шведът има и убийствен рекорд срещу „Нерадзурите" - пет гола в седем мача. Ромелу Лукаку се разписа при успеха в първото дерби през сезона, а ако го стори отново в неделя, ще стане едва шестият футболист на Интер с голове в първите си две дербита на Милано. Останалите футболисти са Ибрахимович, Юри Джоркаеф, Роналдо, Диего Симеоне и Диего Милито. /БГНЕС