Интер продължи със силното си представяне в Серия А, след като се наложи с 2:1 при гостуването на Беневенто в мача от седмия кръг на италианското първенство. Много силен мач за „нерадзурите“ направи Марсело Брозович, който се отличи с два гола.

Интер поведе в 19-та минута, когато Антонио Кандрева сложи топката на главата на Брозович, който отблизо вкара топката във вратата на Вид Белек.

Интер удвои своята преднина в 22-та минута, когато Брозович с удар от фаул от около 22 метра изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Белек.

Беневенто можеше да върне интригата в мача в 25-та минута, когато след удар на Ледиан Мемушай топката срещна напречната греда на вратата на Интер.

Попадението на Беневенто не бе зачетено в 26-та минута заради засада.

Марко Д‘Алесандро направи отличен пробив. Той преодоля двама футболисти на Интер в 29-та минута, след което стреля, но Самир Ханданович успя да спаси.

Гол на Мауро Икарди в 34-та минута не бе зачетен заради засада.

Беневенто успя да намали изоставането си в резултата в 42-та минута, когато Пиетро Иемело пусна отличен извеждащ пас към Марко Д‘Алесандро, който остана сам срещу Ханданович и стреля, а топката срещна левия стълб на вратата му и влетя в мрежата. Това бе първият гол за Беневенто от началото на сезона в Серия А.

Беневенто можеше да изравни резултата в 59-та минута, когато след удара с глава на Марко Д‘Алесандро топката срещна десния стълб на вратата на Ханданович.

След този успех Интер събра актив от 19 точки, докато Беневенто е последен с 0 точки и само един отбелязан гол.

Лацио разби с 6:1 Сасуоло като домакин.

Гостите поведоха в резултата с гол на Доменико Берарди от дузпа в 27-та минута.

Луис Алберто успя да изравни резултата в добавеното време на първата част.

Лацио направи пълен обрат в мача в 56-та минута след гола на Стефан де Врай.

Лацио поведе с 3:1 в 57-та минута след гол на Луис Алберто.

Марко Пароло направи резултата 4:1 в 64-та минута.

Пет минути по-късно Пароло отбеляза своя втори гол в срещата и направи резултата 5:1.

Чиро Имобиле оформи крайния резултата в срещата в 81-та минута, след като вкара от дузпа.

Лацио вече има 16 точки, докато Сасуоло е с 4.

Киево се наложи с 2:1 при домакинството си на Фиорентина, докато СПАЛ Ферара и Кротоне завършиха 1:1. Торино и Верона също не се победиха и завършиха 2:2.