Нападателят на Интер Диего Милито сподели, че спечелването на требъл с Интер през 2010-та година е било по-важно от това, дали ще спечели Златна топка.

Аржентинецът вкара 30 гола за "нерадзурите", за да стигнат те до страхотния успех, под ръководството на Жозе Моуриньо.

Тогава Милито не само че не бе сред челните трима за Златната топка, но дори бе далеч от тях.

"Честно казано, мисля, че можеше да ме включат в Топ 50, но разочарованието бе твърде малко. Важното бяха спечелените трофеи. Ако трябваше да избирам между Златната топка и победите с Интер, нямаше изобщо да се чудя. Требълът бе най-страхотното нещо в кариерата ми," каза още Милито пред Le Buteur.

"Сега ни трябва време, отборът се намира в период на прегрупиране, имаме много нови играчи, нов треньорски колектив. В допълнение, имаме и нов собственик," обясни нападателят. "С всички тези промени, определено се нуждаем от време за работа, за да се върнат нещата в обичайното им русло. С още малко време, ще постигнем целите си."

"В живота и футбола, трябва да има търпение. Моята единствена задача е да се трудя здраво на тренировки, да се развивам, и да не се отказвам никога. Отне ми известно време да постигна целите си, но успях. Търпението и вярата ми се върнаха. Мисля, че това може да се превърне в добър пример за младото поколение," завърши Диего Милито.