Треньорът на Интер Андреа Страмачони изтъкна, че победният гол на Ювентус в дербито на Италия е паднал противно на логиката, и разкри, че Естебан Камбиасо се е извинил за ужасното си единоборство в края на мача.

„Нерадзурите“ намериха сили да изравнят, след като още в третата минута изостанаха в резултата, но Алесандро Матри донесе трите точки за гостите с попадение след час игра.

„Допуснахме ранен гол, а изключителният удар на Фабио Куалярела накара мача да върви по вкуса на Ювентус“, каза младият специалист. „Играхме по-добре през второто полувреме и имахме две чудесни възможности, като дори принудихме Юве да смени нападател с полузащитник. Жалко е, че допуснахме втори гол в най-силните си минути.“

„Ще преследваме целите си, тъй като Интер показа позитивно лице. Ювентус е най-добрият отбор в Серия А, а съжаленията ни идват от това, че имахме повече от един шанс да изравним“, продължи той.

„Не искам да мисля за инцидентите и да коментирам съдийските решения. Нарушението на Камбиасо беше лошо, но той веднага отиде в съблекалнята на Ювентус, за да се извини. Такива неща се случват, но феърплеят искваше извинение.“

Страмачони обясни и решението си да остави на пейката един от най-силните си халфове Фреди Гуарин, който все пак влезе в игра на почивката. „Гуарин не проведе нито една тренировка с нас, откакто се завърна. Двамата ни полузащитници често пъти не покриваха зоните си. Матео Ковачич е бъдещето на Интер и не се колебая да го пускам“, завърши наставникът на гранда от Милано.