Новият наставник на Интер Антонио Конте потвърди, че решението да не се разчита на Мауро Икарди и Раджа Наинголан през новия сезон не е било взето от него, но той се е съгласил с него.

Спортният директор на Интер Джузепе Марота заяви пред медиите, че двамата играчи не попадат в плановете на клуба за следващия сезон. Това решение е било съобщено на Конте преди той да заеме поста на старши-треньор.

“По отношение на ситуацията с Наинголан и Икарди клубът имаше достатъчно време, за да обсъди и да вземе най-правилното решение за бтдещето. Аз просто се съгласих с него, защото треньорът и ръководството трябва да работят като едно“, сподели бившият треньор на Челси.

“Задачата е трудна, но и много вълнуваща. Мнозина от нас живеят именно за такава трудна задача. Това е най-доброто продължение на кариерата за мен. Харесвам този тип предизвикателства, където имаш 1 процент шанс за успех и трябва да работиш върху този малък шанс“.

“Не смятам, че това е най-голямото предизвикателство в кариерата ми. Искам да отделя момент, за да изтъкна заслугите на моя предшественик Лучано Спалети. Той успя да класира отбора 2 поредни години в групите на Шампионска лига, след като преди това клубът дълго време беше извън тази надпревара“, отчете Конте успехите на бившия треньор на “нерадзурите“.

“Целта ни е да сме по-стабилни, по-постоянни, за да можем да гледаме напред вместо през рамо“, завърши темата италианецът.